Busu Edi Ndatangi PT Indominco Mandiri

date_range 02 November 2017 | Oleh : KP.04-Medsi.03
Busu Edi Ndatangi PT Indominco Mandiri

FOTO

TENGGARONG – PLT Bupati Kutai Kartanegara (Kukar) busu Edi Damansyah didengani leh Wakil Ketua DPRD Kabupaten  Kukar busu Guntur, Asisten II Bidang Perekonomian dan Pembangunan Kabupaten Kukar busu H Sukhrawardy, Kadis Energi dan Sumber Daya Mineral busu Slamet Hadiraharjo, Kadis Pekerjaan Umum Kukar busu M Yamin, Camat Marang Kayu busu Hamzah molah  kunjungan serta silaturahmi ke PT Indominco Mandiri Kecamatan Marang Kayu.

Rombongan Plt Bupati Kukar diterima Direktur PT Indominco Mandiri busu Era Cahya Saputra, Manajemen Despertatif PT Indominco Mandiri busu Zainal Abidin Afatu, External Relations Head busu H Maming, ngan sida jajaran Manajemen PT Indominco Mandiri diruang pertemuan PT Indominco Mandiri.

Plt Bupati Kukar busu Edi Damansyah nyebut mun kedatangannya tu ngan sida rombongan endak melihati keadaan sida masyarakat di Kecamatan Marangkayu, sekalian ncarikan solusi ngkan tejadinya jalan longsor di Desa Santan Ulu nya  tejadi waktu harianntu. “Saya beharap ke PT Indominco Mandiri ne, cepati mbaik’i jalan longsor tu, sesuai ngan kesepakatan brapa waktu tu.” Harap leh busu Edi.

Bekenaan ngan pengelolaan aer berseh, Plt Bupati Kukar secara khusus nyampaikan apresiasi ke Indominco selaku penanggung jawab sosialnya dah  telakanakan ngaan baik. “Pemerintah nyadari lamun pemerintah mandik bisa bekerja sorang,tapi harus besama ngan sida masyarakat, ngan pengusaha. Peran masyarakat ngan peran dunia usaha tu harus sejalan ngan pemerintah,” bunyinya jua njelakan.

Nya beharap kunjungan kali ne bisa embangun komunikasi nya lebeh baik, supaya tejalin koordinasi nya bekualitas ngan  terencana ngan baik. Sementara itu Direktur PT Indominco Mandiri  Era Cahya Saputra memaparkan sekilas propil PT Indominco nya begerak ditambang batubara. “Alhamdulillah, produksi kami tahun ne, lebih baik dari tahun sebelumnya,” bunyinya

Nya jua nyadari lamun selawaan ne dinilai kurang bepartisipasi di tiap kegiatan nya beasal dari Pemerintah daerah. “Kami dari jajaran PT Indominco bejanji kehadap ne endak umpat ngan bepartisipasi di kegiatan-kegiatan nya diaakan leh Pemerintah Kabupaten Kukar,” uje leh busu Era. /// KP.04-Medsi03///